Hvad er en korttavle?

En korttavle er en fysisk repræsentation af kortdata, som normalt består af et kort, der er trykt eller tegnet på papir eller andet materiale, og som er monteret på en flad overflade. Korttavler kan også indeholde en ramme og andre supplerende kortelementer som f.eks. en legende, en kompasrose eller en skala. Korttavler anvendes ofte til undervisningsformål for at lære at læse kort eller som hukommelseshjælp, når kortdata skal læres udenad. De kan også anvendes til planlægningsformål, f.eks. i forbindelse med militære operationer.

Kortplader findes i forskellige størrelser og kortskalaer.

Korttavler kan købes færdige hos kortforhandlere, eller de kan laves derhjemme. At lave sin egen korttavle er en god måde at få præcis den størrelse og stil på korttavlen, som man ønsker. Det eneste, du behøver, er et stykke papir eller

Hvad er fordelene ved at bruge korttavler?

Der er flere fordele ved at bruge korttavler. For det første giver de en fysisk repræsentation af kortdata, hvilket kan være nyttigt til uddannelses- eller planlægningsformål. For det andet indeholder korttavler normalt yderligere kortelementer som f.eks. en legende eller en skala, som kan være nyttige for forståelsen af kortdataene. Endelig fås korttavler ofte i forskellige størrelser og kortskalaer, så du kan vælge den, der passer bedst til dine behov.

Hvad er ulemperne ved kortplader?

En potentiel ulempe ved korttavler er, at de kan være voluminøse og vanskelige at transportere. En anden er, at korttavler kan blive beskadiget eller gå tabt, fordi de er fysiske genstande. Endelig er kortpladerne måske ikke altid opdateret med de nyeste kortdata, så det kan være nødvendigt at købe nye kortplader med jævne mellemrum.

Derudover er korttavlerne ikke altid nøjagtige, så det er vigtigt at kontrollere kortdataene, før du bruger dem til planlægning.

Sådan planlægger du med en korttavle

Men en korttavle som planlægningstavle har du uanede muligheder for at planlægge dine dage. Det kan være, at du skal planlægge et vagtplan, og det derfor er vigtigt at du kan få dig et tydeligt overblik over, hvem der er på arbejde. Særligt ud sundhedssektoreren kan en planlægningstavle være en rigtig god idé, da der ofte er travle dage på sådanne arbejdspladser, hvor det tydeligt skal indikeret, hvem der er stil stede og kan træde til, hvis der er behov for hjælp. Det kan også give overblik over, hvem der er på ferie eller har fri, så man ikke unødigt beder om deres hjælp i den tid, hvor de ikke skal være på job.